Onderwijs en Mediation

Rechter

Het Onderwijs is een verzamelplaats van veel mensen met veelal sterk uiteenlopende leeftijden. Het is ook een plaats waar uiteenlopende meningen en reacties op meningen worden gegeven. Als er ergens soms stevig wordt gediscusieerd dan is dat wel binnen het onderwijs.
De kans op het ontstaan van onbegrip en conflicten is daarbij aanwezig. Gelukkig meestal oplosbaar en zonder vervelende gevolgen.
Maar het kan ook anders aflopen. Van een kortlopend conflict naar langdurig onbegrip. Zonder maatregelen die naar een oplossing werken, kunnen conflicten zo sterk oplopen dat via juridische weg een definitieve uitspraak moet worden geforceerd.
Deze, emotionele en soms geldverslindende procedures, kunnen worden voorkomen door de inschakeling van een mediator.
Als mediator werk ik, al dan niet in opdracht van een of meerdere partijen, naar een oplossing voor het conflict. De werkgever kan ook de aanvragende partij voor een mediation zijn. Niet de mediator geeft de oplossing maar partijen werken onder mijn leiding daar zelf naar toe.

Partijen kunnen zijn: leidinggevenden en werknemers van onderwijsinstellingen. Maar ook leerlingen/studenten en/of ouders in relatie tot de medewerkers van de onderwijsinstelling kunnen in een conflict gebaat zijn bij een mediation. Er is nog veel te doen in het onderwijs.

‘Mediation Jacobs’ kan u daarbij helpen.